Raw Brownies

The first time I made and ate raw brownies I was in awe. I couldn’t believe I had lived for so long without knowing about this. The recipe takes less than 5 minutes to make, has 4 ingredients and it’s delicious. Could this be any better?

Yes! It’s sugar-free, gluten-free, and dairy free. That means that you’re allowed to eat an extra piece without any guilt.

I got the recipe from one of my favorite raw food sites The Rawtarian, and if you can find the original here. As it always happens, I don’t really follow recipes, so I did a few changes and came up with a simpler recipe.

I added cacao nibs to the recipe for two reasons. One, for an extra crunch – the resulting texture is amazing, but this is optional. Two, I found this to be a great way to consume cacao nibs without the need of adding any sugar.

So get your food processor out and be prepared for a wonderful surprise!

Raw Brownies

Ingredients

ingredients

  • 1 cup of walnuts
  • 1 1/2 cups of pitted dates
  • 5 tbsp cocoa powder
  • 1/4 cup cacao nibs

Method

Soak the dates in warm water for a few minutes (2 or 3 is more than enough). This step is optional, but it makes processing the dates so much easier.

soakeddates

Process the dates a bit, then add the cocoa powder and walnuts.

processor

I like it to be a little more bitter, but if you like things a little sweeter, you can add couple tablespoons of honey, maple syrup, or add less cacao powder.

Once it’s all processed, fold in the cacao nibs.

IMG_3389

Place it in a container and put in the refrigerator for a few minutes before cutting it.

tray

That’s it!

final

A primeira vez que eu fiz e experiementei brownies raw eu me surpreendi. Eu não acreditei que eu tinha vivido até então sem saber disso. A receita é feita em menos de 5 minutos, leva 4 ingredientes e é deliciosa. Dá pra ser melhor?

Sim! É sem açucar, sem glúten e sem lactose. O que significa que você pode comer um pedaço a mais sem culpa nenhuma.

Eu pegei a recieta orginal de um dos meus sites preferidos de raw food The Rawtarian, e você pode ver a receita original aqui. Como de costume, eu não sigo as receitas, então eu fiz algumas mudanças e criei uma versão mais simples da receita.

Eu adicionei nibs de cacau à receita por duas razões. Primeiro, pela crocância extra – a textura final é maravilhosa, mas é opcional. Segundo, essa é uma ótima maneira de consumir nibs de cacau sem precisar adicionar qualquer açúcar.

Então pegue o seu processador e prepare-se para uma surpresa maravilhosa!

 

 

Brownies Raw

Ingredientes

ingredients2

  • 1 xícara de nozes
  • 1 1/2 xícaras de tâmaras sem caroço
  • 5 colheres de sopa de cacau em pó
  • 1/4 xícara de nibs de cacau

Modo de Preparo

Coloque as tâmaras em água morna por alguns minutos (2 ou 3 são mais que suficientes). Esse passo é opcional, mas facilita bastante ao processar as tâmaras.

soakeddates

Processe um pouco as tâmaras e depois adicione o cacau em pó e as nozes.

processor

Eu prefiro um sabor mais amargo, mas se você gosta de receitas mais doces, basta adicionar algumas colheres de mel, maple syrup, ou adicionar menos cacau em pó.

Depois de processado, adicione e misture com uma espátula os nibs de cacau.

 

IMG_3389

Coloque em uma assadeira pequena e leve à geladeira por alguns minutos antes de cortar.

tray

É isso!

final

Leave a comment